Vremea va fi deosebit de caldă în mai multe zone din țară, iar meteorologii au emis o alertă de caniculă ce durează până joi seara.

De asemenea, este o săptămână de foc în toată Europa. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă în România. Potrivit meteorologilor, alerta este valabilă până joi seară, la ora 20.00. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.
Totodată, turiştii români care merg în Italia, Grecia şi Franţa sunt avertizaţi că temperaturile vor depăşi, în unele locuri, 40 de grade la umbră. În Germania, este alertă maximă, cod violet de caniculă. Iar în Grecia, una dintre cele mai atractive destinaţii turistice, există un risc ridicat de izbucnire a incendiilor de vegetaţie. Valul de căldură sahariană a ajuns şi în Germania, unde este cod violet de caniculă. Temperaturile resimţite sar de 40 de grade.
Articolul precedentVacanța și concediile modifică programul societății de transport în comun
Articolul următorReținut, după ce a vrut să spargă Biserica Eroilor