La împlinirea a 180 de ani de învăţământ pedagogic la Buzău, instituția de învățământ de pe Spiru Haret, care a format zeci de generații de dascăli, primește din partea Ministerului Educaţiei titlul de „Colegiu Naţional”.

Ordinul de ministru a sosit joi pe adresa școlii, în urma solicitării făcute de conducerea liceului la finalul anului trecut.

În decembrie 2017, echipa din conducerea liceului a făcut o solicitare către Consiliului Local, Inspectoratul Şcolar a făcut ulterior o evaluare iar joi a obținut din partea Ministerului Educaţiei răspunsul mult așteptat.

„În portofoliul pe care l-am prezentat am inclus activităţile noastre din ultimii zece ani, rezultatele la Bacalaureat, Evaluare Naţională și activităţile profesorilor”, a declarat Cristina Iacob, directorul instituției.

Liceele care doresc să obțină acest titlu trebuie să desfășoare activitatea de învățământ pe cel puțin două niveluri, iar Liceul Pedagogic desfășoară pe patru: învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal. Potrivit conducerii școlii, noul titlu va avantaja și bugetul instituției.

Începuturile Şcolii Normale sunt legate de activitatea lui Dionisie Romano ca profesor al Şcolii Naţionale, prima instituţie de învăţământ modern din Buzău. Spiru Haret a fost reîntemeietorul şcolii si de aceea, încă din 1914, instituţia îi poartă numele.

Articolul precedentSubvenție de la primărie pentru achiziționarea de centrale termice
Articolul următorRezultate excepționale obținute de elevii de la Palatul Copiilor