În cursul lunii decembrie 2018, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 8.138 de controale în unităţile din industria agroalimentară, acordând 120 de amenzi în cuantum de 416.900 de lei.

Au fost vizate firme care desfăşoară activităţi în fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate, în țară, au fost acordate 120 de amenzi în cuantum de 416.900 de lei.

La Buzău, neconformităţile constatate şi sancţionate au fost: echipamentul de lucru pentru personal este incomplet, zone cu infiltraţii şi mucegai pe pereţi, lipsă spaţiului pentru produsele neconforme si s-au aplicat sancțiuni de 1800 de lei.

Articolul precedentApar primele probleme provocate de zăpadă pe drumurile din județ
Articolul următorO nouă suspiciune de pestă la Vadu Pașii. Autoritățile sunt în alertă