În perioada 29 – 31 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 275 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 54 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Astfel, începând de vineri, 29 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

Acţiunile au continuat în zilele de sâmbătă şi duminică pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care s-au urcat la volan, după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 117 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dintre aceştia, 49 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 186 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui şofer de 37 de ani, din Bacău, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate şi pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (42), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (19), dar şi 54 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 120.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentControale privind modul de executare a serviciului de pază
Articolul următorNicolae Ciucă: „Îmi voi depune mandatul de premier”