În noaptea de 28 spre 29 octombrie a.c., în intervalul orar 23.00 – 03.00, poliţiştii specializaţi pe sisteme de securitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu jandarmi, au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului privind modul de executare a pazei obiectivelor, bunurilor şi valorilor în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Poliţiştii au efectuat 53 de controale la obiectivele asigurate cu pază proprie sau cu agenţi din cadrul societăţilor specializate de pe raza judeţului Buzău, context în care  au verificat 63 de agenţi de securitate.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor în valoare de 4.600 de lei. Printre abaterile sancţionate de poliţişti se numără lipsa avizării planului de pază al obiectivului, identificarea unui post de pază neasigurat cu agent de securitate, dar şi depistarea unui paznic dormind în timpul serviciului.

De asemenea, pe timpul acţiunii, având în vedere prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-Cov2, agenţii de pază au fost instruiţi cu privire necesitatea  respectării normelor sanitare în vigoare.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentRata de vaccinare în rândul personalului din unitățile de învățământ din județul Buzău
Articolul următor275 de sancţiuni contravenţionale constatate de poliţişti şi 54 de permise reţinute în weekend