152 de sancţiuni contravenţionale şi a 27 de permise de conducere reținute, într-o singură zi, la Buzău

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat activităţi pe linia combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulatie, context în care au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 27 de permise de conducere.

Şoferii indisciplinaţi au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitelor maxime de viteză (68), pentru neportul centurii de siguranţă (19), pentru opriri sau staţionări în locuri ce afectează fluenţa traficului(8), dar şi pentru alte abateri săvârşite în trafic (30).

Printre cei care au fost lăsaţi fără permis pentru următoarea perioadă se numără 22 de şoferi care nu au respectat limita legală de viteză, conducători auto care au depăşit neregulamentar sau care nu au respectat regulile privind prioritatea, dar și alţi 3 care au fost depistaţi conducând sub influența băuturilor alcoolice.
Pe lângă cele 152 de sancţiuni contravenţionale şi cele 27 de permise de conducere reţinute în cursul zilei de ieri poliţiştii rutieri au întocmit şi un dosar penal unui bărbat de 49 de ani din Merei, care a fost depistat conducând, fără a fi posesor de permis de conducere. De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că acesta consumase şi băuturi alcoolice, în cazul său fiind înregistrată o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste disciplină în trafic, să adapteze viteza de deplasare în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Articolul precedentGloria confirmă ! Victorie cu Slatina, după egalul de infarct cu Râmnicu-Vălcea
Articolul următorAmicale tari, pentru Metalul Buzău