Aproximativ 1000 de sancțiuni și peste 100 de permise de conducere reţinute pentru abateri la regimul de viteză, în perioada 01-07 aprilie

Conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, în perioada 1-7 aprilie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pe drumurile din judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul vitezei excesive.
Poliţiştii rutieri au verificat aproximativ 1050 de autovehicule şi au aplicat 980 de sancţiuni ca urmare a încălcării regimului legal de viteză.

117 conducători auto au fost înregistraţi de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce îşi conduceau maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, fapt pentru care le-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
Cea mai mare viteză – 190 km/h – a fost înregistrată de un echipaj care a acţionat pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul maşinii respective aflându-se o tânără de 24 de ani din Rm. Sărat.
Acţiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi s-a înscris în calendarul activităţilor desfăşurate de Poliţiile Rutiere Europene (TISPOL).
Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și a celei excesive.
Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave.

Poliţiştii vă recomandă să adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi de trafic, să măriţi atenţia pe toată durata deplasării şi să respectaţi regulile de circulaţie, care ne ajută pe toţi, în calitatea de participanţi la trafic, să ajungem cu bine la destinaţie.

Articolul precedentUn bărbat atîrnă în ștreang, la Podul Mărăcineni
Articolul următorBărbatul găsit ieri spînzurat s-a sinucis din dragoste