Jandarmii buzoieni au reușit să aducă bucurie în sufletele copiilor instituționalizați donând câte un leu în fiecare lună.

În perioada 03 la 07 Septembrie, IJJ Buzău participă alături de DGASPC Buzău și Fundația Sf. Sava de la Buzău la organizarea unei tabere în campusul din localitatea Bisoca, unde sunt cazați copiii din cadrul Complexul de servicii comunitare nr.2 Buzău. Pentru buna desfășurarea a taberei, jandarmii buzoieni au asigurat hrănirea și hidratarea copiilor, precum și activitățile recreative, drumeții montane și mult asteptata tiroliană.

Ca de fiecare dată, o importantă latură a acțiunii constă în contribuirea la formarea copiilor în ceea ce privește siguranța lor, în acest sens, ne-am “ aliat” cu partenerii noștri consacrați, IPJ Buzău, DGASPC Buzău, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Agenția Națională Antidrog și Fundația “Sf Sava” și am organizat o serie de activități recreative și de prevenire, dezbaterile desfășurându-se în aer liber, îmbinând astfel utilul și plăcutul.

Aceste activități fac parte dintr-un proiect început în urmă cu șase ani de către jandarmii buzoieni, prin care își propun să le organizeze copiilor din centrele subordonate DGASPC Buzău, cel puțin o data pe an, excursii în zonele montane ale județului nostru, fondurile necesare fiind asigurate atât prin contribuția benevolă a tuturor angajaților IJJ Buzău, cât și cu sprijinul unor oameni cu suflet mare.

Jandarmii au subliniat faptul că nu doriesc mediatizarea acestei activități doar din prisma imaginii publice a instituțiilor și oamenilor implicați, ci doresc să promoveze conceptul acestui proiect, deja de tradiție, și anume „puterea unui Leu”! De ce un Leu? Pentru că aceasta este suma pe care jandarmii, o colectează lunar! Acest 1 Leu pe lună a făcut posibilă colectarea unei sume anuale de aproximativ 5000 de lei, ceea ce le-a permis, în ultimii 6 ani, să ofere momente de neuitat acestor copii minunați.

În acest an, prin bunăvoința părintelui Mihail Milea, au economisit ceva din sumele destinate hranei, astfel au putut cumpăra 60 de rucsacuri pentru drumeții, pe care le-au donat copiilor pentru a le folosi inclusiv la școală. De asemenea, au reusit să le asigure copiilor mare parte din rechizite. Totul cu 1 leu pe lună!

Articolul precedentSpitalul Județean Buzău va avea o nouă cale de acces pentru pacienți și vizitatori
Articolul următorAccident din cauza ploii. Doi tineri au ajuns la spital