Astăzi este utima zi în care clopoțelul suna pe holurile Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău. Clădirea va intra în reabilitare, iar cei peste 1300 de elevi se vor muta, pentru doi ani, la Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu” de pe strada Transilvaniei.

Clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Buzău va intra în reabilitare, după aproape 80 de ani în care a funcționat fără nicio reparație capitală. Vineri este ultima zi  în care cei aproape 1300 de elevi și o sută de dascăli vor intra la ore în vechea clădire.

Apoi, după o săptămână de „Școala Altfel”, ziua de 22 octombrie va fi prima în care elevii vor desfășura primele cursuri în clădirea Liceului Tehnologic „Costin Nenițescu” de pe strada Transilvaniei. În ultimele două luni, aici au avut loc lucrări de igienizare generală, de schimbare a tâmplăriei și de refacere a instalațiilor electrice.

Pentru a le face loc colegilor de la Eminescu, elevii fostului liceu de chimie se vor muta la Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii de pe strada Bazalt.

Reabilitarea clădirii C.N. „Mihai Eminescu” va dura aproximativ doi ani. Lucrările vor fi derulate de Primăria municipiului Buzău, care a primit fondurile necesare din bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Articolul precedentConcurs, pentru o excursie la Centenarul Unirii
Articolul următorAccident între un autobuz și o mașină. Un copil a ajuns la spital