În urma a 12 percheziții domiciliare și a unei operațiuni de prindere în flagrant delict efectuate de polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Buzău, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 20 de kilograme de droguri de risc.

Ieri, 3 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au prins în flagrant delict un tânăr, de 23 de ani, din Buzău, în timp ce ar fi oferit un colet cu 8 kilograme de droguri de risc unui alt buzoian de 21 de ani.

Tinerii erau în atenţia poliţiştilor din luna martie a.c., când au fost demarate investigaţiile pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup de 10 persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Din cercetările a reieșit că tânărul de 21 de ani, împreună cu un altul de 25 de ani, ar fi iniţiat contacte pe teritoriul unei ţări europene prin intermediul cărora ar fi achiziţionat în repetate rânduri droguri de risc, pe care, prin intermediul unor firme de curierat, le-ar fi trimis în România, ulterior fiind comercializate.

De asemenea, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare în locaţii frecventate de membrii grupării, din judeţul Buzău şi municipiul Bucureşti și au fost puse în executare 10 mandate de aducere. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme cu aer comprimat.

În urma administrării probatoriului, patru persoane au fost reținute, iar față de alte patru procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În activități au fost angrenați și poliţişti de la brigăzile de combatere a criminalităţii organizate din Ploiești și Alba Iulia, precum și de jandarmi.

Articolul precedentE-mail-uri false transmise în numele ANAF. Nu deschideți mesajele!
Articolul următor„Cârnaţii de Pleşcoi” în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată