Meteorologii avertizează că vremea va fi deosebit de rece, vor fi ninsori la munte și precipitații mixte în zonele subcarpatice. Informarea meteo de vreme rea este valabilă în toată țara și va dura până marți, 8 octombrie, ora 10:00.

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte.
Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți (8 octombrie), precum și în noaptea de marți spre miercuri (8/9 octombrie), anunță meteorologii.
Temperaturile ar urma să crească începând de miercuri și să ajungă, în a doua parte a săptămânii viitoare, chiar şi la 25 de grade în Lunca Dunării, potrivit directorului general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.
Articolul precedent„Cârnaţii de Pleşcoi” în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată
Articolul următorDomeniu boieresc din Rătești, loc de întâlnire în cadrul unui eveniment caritabil