Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a suspendat programul de vizită la pacienții internați din pricina numărului ridicat al îmbolnăvirilor cu gripă şi rujeolă. Măsura care îi pune în dificultate pe aparținători, a fost luată în baza recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

„Din cauza creşterii numărului infecţiilor respiratorii, în special a gripei şi a situaţiei epidemiologice de rujeolă declarată, conform adresei D.S.P. nr 1/298 din 17.01.2024 şi OMS 3670/2022, vă anunţăm că începând cu data de 18 Ianuarie 2024 se suspendă vizitele aparţinătorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău”, a transmis unitatea medicală.

Cu o săptămână în urmă, Spitalul Județean din Satul Mare anunța reintroduce obligativitatea purtării măștii chirurgicale din cauza cazurilor tot mai multe de viroze, gripă și Covid-19. În plus, a fost redus și timpul pentru vizite, iar fiecare pacient poate avea doar un singur vizitator, potrivit presei locale.

Și Spitalul Județean Bistrița-Năsăud a luat măsuri pentru a preveni extinderea cazurilor de infecții respiratorii. Astfel, începând din 11 ianuarie, toate vizitele la pacienții internați în secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie au fost sistate. Masca chirurgicală a redevenit obligatorie și în cazul acestei unități spitalicești.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMarcel Boloș, anunț decisiv despre pensiile românilor. Ce se întâmplă cu banii din recalculări
Articolul următorMotivele pentru care nu ar trebui să combinăm paracetamolul și ibuprofenul