Gloriei Buzău a reușit să câștige, nu fără emoții, meciul din etapa a X-a din Liga Florilor. Echipa lui Ovidiu Mihăilă a câștigat cu scorul de 27-26 (15-10) meciul cu Zalăul lui Gheorghe Tadici. 

HC Zalău a început mai bine și a deschis scorul, apoi a fost la conducerea jocului în primul sfert de oră. Elevele lui Tadici au avut avans de 4 goluri de două ori, 5-9 și 6-10 în minutul 15. A urmat, însă, o incredibilă perioadă de ineficacitate pentru echipa lui Gheorghe Tadici, care n-a înscris niciun gol în ultimul sfert de oră al primei reprize, portărița Buzăului, Alina Iordache, închizând poarta până la pauză. După primele 30 de minute SCM Gloria Buzău conducea cu 15-10.

După ce au intrat cu 5 goluri avans la pauză, buzoiencele s-au desprins la 19-13 în minutul 37 și, pe fondul unei evoluții foarte bune a sârboaice Anđela Janjušević, au menținut o diferență oarecum liniștitoare până în minutul 50, când Zalăul s-a apropiat la două lungimi, scor 23-21. Buzăul a refăcut o diferență de 4 goluri, 25-21 în minutul 52, însă fetele de la Zalău n-au renunțat la luptă și, cu 38 de secunde înainte de final, Irina Ivan a marcat pentru 27-26. Elevele lui Ovidiu Mihăilă au pierdut mingea în atac când mai erau 9 secunde dar atacul de final al Zalăului nu le-a adus decât o aruncare de la 9 metri, cu zid. De data aceasta, Alexandra Severin n-a izbutit să depășească zidul advers, așa cum a pățit Buzăul în meciul cu Activ Prahova Ploiești și Gloria a bifat a șasea victorie a sezonului și a urcat pe locul 4.

SCM Gloria Buzău: Iordache, Polocoșer – Janjušević -8 goluri, Rotaru 4, Simion 3, Stoleru 3, Livrinikj 3, Subțirică-Iovănescu 2, Condurache 2, Petruș 2, Munteanu, Petrovic, Mărginean, Ujkic. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentSancțiune pentru nerespectarea cadrului legal privind regimul silvic
Articolul următorVesta Investment S.R.L., drept la replică