Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă spune că este adeptul unei coaliții de guvernare cu USR, dar când partenerul „încurcă lucrurile”, e nevoie de o alianță funcțională și stabilă: „La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic”.

Conducerea PNL se reunește luni, pentru a decide pe cine alege pentru o coaliție de guvernare, PSD sau USR.

„Eu aș fi vrut să continuăm negocierile, să trecem la a doua fază, la faza în care se lucrează la un program de guvernare și la faza în care se formează un Guvern, vorbim aici doar de denumirea ministerelor care se atribuie pentru fiecare partid, pentru că aș vrea să mergem în paralel și să luăm o decizie după finalizarea consultărilor și după ce avem un program de guvernare (…). Aș fi vrut să continuăm cu ambele partide, pentru că eu am văzut deja în spațiul public solicitările celor de la PSD și mi-au demonstrat încă o dată că dânșii nu se gândesc decât la cheltuieli bugetare. Noi avem nevoie de o Românie mai inteligentă, avem nevoie de o Românie mai verde și aici avem PNRR-ul care ne sprijină pe acest domeniu (…). Mă interesează această Românie mai socială, care nu înseamnă să aruncăm bani pe geam”, spune la RFI Gheorghe Falcă, arată Mediafax.

Vicepreședintele PNL precizează că deși el a fost mereu un adversar al PSD-ului, stabilitatea guvernării e mai importantă.

„Eu am fost întotdeauna un adversar al PSD-ului, dar am și câștigat întotdeauna în fața lui cele patru bătălii pe care le-am avut pentru Primăria Aradului, dar în același timp, putem să găsim și formule de o mai mare stabilitate, poate, cu cei de la PSD, pentru că trebuie să fim sinceri, văzând și în ultima săptămână discuțiile din spațiul public, cei de la USR chiar nu conștientizează că altfel trebuie să te comporți cu un partener, se vede că încă nu au o experiență politică și nu-și dau seama cine sunt partenerii și cine sunt adversarii politici și aici, cred că încurcând ei lucrurile, am ajuns și în situația în care suntem și constat că ei continuă pe aceeași direcție”, punctează Falcă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCercetat pentru tăiere ilegală şi furt de arbori
Articolul următorBicicletă restituită de poliţişti proprietarului, înainte ca acesta să observe lipsa acesteia