A fost amânată pronunţarea sentinţei în dosarul Orizont, în care e judecat fostul primar al Buzăului

Pronunţarea sentinţei în dosarul Orizont, în care este judecat fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost amânată pentru data de 12 decembrie. La termenul de miercuri, judecătorii Curţii de Apel Poieşti au considerat că mai au nevoie de un scurt răgaz până la stabilirea verdictului.

Fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată în primăvara lui 2014 pentru abuz în serviciu.

Împreună cu fosta şefă a Cadastrului, Viorica Stana, şi fostul director al Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură, Nicolae Trandafir, Boşcodeală a fost acuzat de abuz în serviciu pentru trecerea unui teren de 33 de hectare în domeniul privat al municipiului Buzău.

În primăvara anului trecut, judecătorii Tribunalului Dâmboviţa, prima instanţă sesizată, au constatat că faptele de care erau acuzati cei trei s-au prescris aşa că au decis încetarea procesului penal.

Chiar şi aşa, fostul edil al Buzăului şi ceilalţi doi inculpaţi au fost obligaţi să plătească prejudiciul în acest caz, peste 5 milioane şi jumătate de lei plus dobânzi. Sentinţa a fost atacată atât de cei trei inculpaţi cât şi de DNA, aşa că procesul s-a mutat la Curtea de Apel Ploieşti.

 

Articolul precedentDouă incendii pe zi, din cauza neglijenței
Articolul următorVizită de suflet a polițiștilor buzoieni. Nu au uitat fetița pe care au salvat-o