Misiune de salvare a unui urs de 2-3 ani, prins în lanț, la Cănești.  Reprezentanții AJVPS, cei ai Jandarmeriei, Gărzii de Mediu și ai autorității locale, au intervenit în seara zilei de 4 octombrie a.c. pentru salvarea unui urs, care era prins în laț și care agoniza de durere și de foame. Reprezentanții AJVPS Buzău au fost anunțați de primarul din Cănești că un urs e prins într-o capcană pe raza comunei.

Imediat la fața locului s-au deplasat specialiști ai AJVPS, medicul veterinar, singurul din Buzău, care poate tranchiliza fiarele sălbatice,  comisari de la Garda de Mediu, jandami și oameni din Primărie.

”Acțiunea, din seara zilei de 4 octombrie 2021, de salvare a unui urs de pe raza comunei Cănesti, din fondul de vânătoare administrat de AJVPS Buzău a fost un succes. S-a reușit eliberarea din laț a ursului, tratarea și plasarea acestuia în pădure. La acțiune au participat comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Buzău, specialist cabinet veterinar Doană, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, ai fondului de vânătoare și autoritatea publica locala. Colaborarea bună între instituții a dus la salvarea puiului de urs” au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Buzău.

Reprezentantul AJVPS a adăugat că ursul era prins într-un laț pus acolo intenționat de cineva pentru  a vâna, chestiune ilegală, care atrage dosar penal.

”Era un mare laț, făcut de oameni, pus acolo special pentru prinderea vânatului. Ursul era prins acolo de câteva zile, era slab, avea răni profunde. Medicul l-a tratat atât cât s-a putut și l-am eliberat în natură” a spus directorul ANSVSA Buzău, Dragoș Ștefănescu.

ImagineImagineImagineImagine

Sursa foto. Garda de Mediu Buzău

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentFlorin Cîțu: Susținem în Parlament introducerea certificatului verde pentru activitățile economice, în afara celor esențiale
Articolul următorDosar penal întocmit de poliţişti pentru infracțiuni la regimul silvic