În data de 21 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 178 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 30 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 87 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 21 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile. Cu cea mai mare viteză – 173 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar, autovehiculul unei femei de 32 de ani, din Ilfov, ce rula pe DN2E85, în afara localităţii Cioranca.

Alte 9 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, precum și pentru conducerea autovehiculului pe contrasens.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (18), dar şi 33 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

De asemenea, au fost sancţionaţi 17 pietoni care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 74.000 de lei.      

Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal unui conducător auto în vârstă de 39 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe psihoactive. Bărbatul a fost depistat conducând un autocamion pe DN2E85, în Costeşti. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a fost înregistrată valoarea de 1.11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei. 

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAPP somează Parlamentul „să renunțe la creșterile salariale nesimțite pentru președinte, miniștri și parlamentari: „Să ceară SCUZE poporului român!”
Articolul următorProiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Programului „Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I” intră în consultare publică