Astăzi a avut loc un nou termen din procesul de omor în care este judecat Cosmin Dan, buzoianul de 21 de ani acuzat că a ucis-o și incendiat-o pe fosta iubită, Valentina Nica. În sala de judecată a fost prezentă și sora tânărului, care a venit să își vadă fratele cu micuțul de numai câteva luni în brațe.

Astăzi, pe holurile Tribunalului Buzău, așteptau rudele lui Cosmin Dan care au venit să asiste la un nou termen din procesul de omor în care tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea pe viață. La ședința de judecată au venit tatăl și sora lui Cosmin, dar și actuala iubită, Anisia. Mama Valentinei nu a ajuns la proces.

În jurul orei 10:00, Cosmin Dan a fost adus în sala de judecată încătușat, alături de un alt tânăr din Buzău, închis pentru tentativă de omor. Cu puțin timp înainte de începerea ședinței de judecată s-a consumat un episod emoționant: cu pruncul în brațe, sora lui Cosmin Dan s-a apropiat de boxa acuzaților, permițându-i băiatului să își sărute nepoțica. Rudele tânărului au izbucnit în lacrimi.

La scurt timp, judecătoarea a decis ca ședința să nu mai fie publică, din cauza apariției în presă a unor imagini și declarații ale martorilor care ar putea afecta mersul procesului. Drept urmare, toți cei care nu își auziseră numele au fost poftiți afară, în sală rămânând doar inculpații și persoanele de interes pentru proces.

Potrivit portalului de judecată, termenul de astăzi a fost programat pentru citarea martorilor, urmând a se discuta și despre propunerea de schimbare a încadrării din omor deosebit de grav în ucidere din culpă.

Valentina Nica (21 de ani) a fost ucisă în noaptea de 22 spre 23 februarie, în apartamentul său de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Supărat că fosta iubită ar fi încercat să-i povestească noii sale iubite despre relaţia lor, Cosmin Dan ar fi cerut ajutorul al doi prieteni, care i-ar fi adus o sticlă cu benzină.

Se pare că după ce a stropit-o cu lichidul inflamabil, tânărul i-ar fi dat foc cu bricheta și ar fi fugit din apartament.

Articolul precedentAplicaţie mobilă dedicată celor care folosesc scaune rulante
Articolul următorVIDEO Realitatea Plus – Cea mai lungă emisiune live de Ziua Națională