Buzoianul George Cristian Ardeleanu este unul dintre cei doi elevi din lotul Romaniei care au obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie. Cristian a absolvit Scoala nr. 11 din Buzau si este acum clasa a IX-a la prestigiosul Liceu International de Informatica Bucuresti.

Cea de a XXIV-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie a fost gazduita de Romania, in perioada 18-26 octombrie, fiind organizata la Piatra Neamt in coordonarea Ministerului Educatiei Nationale. Cei peste 120 de participanti din 21 de tari au concurat, in functie de varsta, la doua categorii: juniori si seniori.

Lotul Romaniei a fost reprezentat de trei elevi juniori si patru elevi seniori. Acestia au obtinut sapte premii: doua medalii de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz.

Anul trecut, cand era elev in clasa a VIII-a la Scoala nr. 11 din Buzau, Cristian Ardeleanu a obtinut premiul I si medalia de aur la Olimpiada Nationala de Fizica. De asemenea, in 2017, buzoianul a obtinut locul trei si medalia de bronz la junior la Olimpiada Internationala de Astronomie din China.

La Buzau, Cristian a fost pregatit de profesorii Ilie Danut si Ticuta Iftime.

„Imi place foarte mult Fizica si am devenit pasionat de aceasta materie din clasa a VI-a, cand am inceput sa fac Fizica la scoala. In plus, de mic mi-au placut fenomenele din spatiu, iar din clasa a VI-a am inceput sa combin Astronomia cu Fizica. Dupa absolvirea liceului, probabil voi face cercetare in domeniul Fizicii”, declara anul trecut pentru OPINIA Cristian Ardeleanu.

Articolul precedentModernizare integrală a spitalului orăşenesc Nehoiu
Articolul următorAlegeri prezidențiale 2019. Cine va putea vota pe listele suplimentare