Un bărbat riscă să ajungă la închisoare pentru că nu a predat telefonul găsit pe stradă

Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Săpoca au identificat, în urma cercetărilor efectuate, un bărbat de 38 de ani din comuna Săpoca, bănuit că la data de 23 martie a.c., ar fi găsit pe raza localităţii de domiciliu, telefonul mobil al unei consătene de 31 de ani pe care şi l-ar fi însuşit.

Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti şi predat păgubitei.

În cauză se continuă cercetările de către poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Săpoca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de însuşirea bunului găsit.

 

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor:

  • în situația în care v-ați pierdut un bun personal în special în zonele publice, trebuie să știți că, există posibilitatea găsirii acelui bun la sediile poliţiilor din localitate sau din apropierea locului faptei;
  • pentru a revendica bunul/bunurile, proprietarul trebuie să prezinte un act de identitate și detalii despre obiectele pierdute.

 

Atenție! Persoanele care își însușesc bunuri găsite sau ajunse din eroare în posesia lor și nu le predau în termen de 10 zile autorităților sau celor care le-au pierdut, riscă închisoarea de la o lună la trei luni sau amendă, conform art. 243 din Codul Penal.

Poliţiştii încurajează spiritul civic al cetățenilor şi recomandă tuturor să conştientizeze situaţia în care s-ar afla, dacă ar fi cel care a pierdut bunul respectiv.

Articolul precedent5 răniți și 3 mașini distruse în urma unui grav accident rutier petrecut la Ziduri
Articolul următorGloria mută, pe piața trasferurilor ! Doi jucători au semnat deja