Încă 67 de km din Autostrada Moldovei au de astăzi constructor! Au fost semnate contractele pentru Tronsoanele 2 și 3 ale secțiunii de autostradă Buzău-Focșani (parte a A7), cu același constructor român care lucrează deja pe tronsoanele 1 și 4.

Tronsoanele 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) și 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) din Autostrada Buzău-Focșani trebuie să fie finalizate în 26 de luni de la emiterea Ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea totală a celor două tronsoane este de 2,77 miliarde de lei (fără TVA), iar finanțarea este asigurată prin PNRR.

Pe Tronsonul 2 (30,8 km), cu o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA) vor fi construite inclusiv 12 poduri printre care se numără Podul peste Râmnicul Sărat și DN22 (791 m).
Pe tronsonul 3 (36,1 km), cu o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA) vor fi construite 18 poduri și un pasaj printre care se numără Podul peste DJ 205R și pârâul Râmna (380 m).

În acest moment toți cei 82,44 km ai autostrăzii Buzău-Focșani (secțiune a Autostrăzii Moldova) au contracte semnate.

Primele două contracte (tronsoanele 1 și 4) au fost semnate tot cu UMB Spedition în data de 6 septembrie 2022.

Din cele 13 loturi finanțate prin PNRR ale Autostrăzii Ploiești-Pașcani (320 km), 9 au contracte de execuție semnate.

Contractele pentru celelalte 4 loturi (pentru care au fost de asemenea desemnați constructori anul trecut) urmează și ele să fie semnate, după soluționarea contestațiilor depuse la rezultatul licitațiilor.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentTineri şoferi, din Botoşani şi Ilfov, lăsaţi fără permis la Buzău, pentru că au călcat prea tare pedala de acceleraţie
Articolul următorFoto: Container cu peste 15 tone de deşeuri textile care trebuiau să ajungă la o firmă din Buzău, returnat în ţara de unde a fost expediat