Marți, 15 decembrie, la Spitalul Județean Buzău, reprezentanții unei firme de aparatură medicală au intrat în rolul ajutoarelor lui Moș Crăciun pentru pacienții ATI, grav bolnavi. Pentru acești pacienți în stare critică, firma de aparatură medicală  B.T.L. România a făcut un gest umanitar.

B.T.L. România Apa­ratură Medicală S.R.L. a donat marți Spitalului Județean Buzău trei ventilatoare în ­va­loare de 158.700 lei. Ventilatoarele vor ajunge în Secția ATI unde se află internați atât pacienți din diferite secții aflați în stare gravă, care nu pot respira decât cu mască de oxigen, dar și din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu Covid 19, aflați de asemenea în stare gravă. La această dată, Spitalul Județean de Urgență Buzău are aprobate nouă locuri în ATI pentru pacienții în stare gravă care au nevoie de aparatură pentru a putea respira. Secția ATI era ieri la capacitate maximă, toate cele nouă paturi fiind ocupate.

Conducerea spitalului aduce mulțumiri companiei SC B.T.L. România Aparatură Medicală SRL pentru aceste trei ventilatoare. Spitalul Județean Buzău are la această dată în folosință 22 de ventilatoare achiziționate prin eforturi proprii, la care se adaugă cele trei donate ieri de firma SC. B.T.L. România Aparatură Medicală S.R.L. și alte trei primite în comodat de la unitatea medicală a CFR. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPrimul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Articolul următorBilanț coronavirus: 5991 de cazuri noi și 164 de decese. Vezi situația pe fiecare județ