În ziua 21 februarie de a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu au depistat pe DJ203A, în Livada, un bărbat ce transporta material lemnos de esență salcâm cu o autoutilitară.

Din verificări s-a stabilit faptul că, șoferul, un localnic în vârstă de 41 de ani, nu deținea documente de proveniență pentru materialul lemnos transportat.

Tot în aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au oprit pe DJ 203 K, în Vintilă Vodă, pentru control, o autoutilitară încărcată cu lemn de esență rășinoase.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că existau anumite neconcordanţe din punct de vedere cantitativ între datele înscrise în aviz şi materialul transportat efectiv.

În ambele situaţii, polițiștii au procedat la confiscarea lemnului din speciile salcâm și rășinoase, aproximativ  2  metri cubi, pe care l-au predat reprezentanților silvici.

De asemenea, față de şoferul din Grebănu şi faţă de emitentul avizului în cazul transportului depistat în Vintilă Vodă, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancșionarea contravențiilor silvice.  

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentSăptămâna protecției civile sărbătorită la ISU Buzău
Articolul următorCodul Rutier a fost modificat