Un grup de pugiliști din Buzau, majoritatea minori, a fost atacat cu motocoasa, luni seară, la Bușteni, unde sportivii de aflau în cantonament. Agresorul era beat.

Luni seară, după ora 20.00, un grup de peste 15 băieţi şi fete, mulţi dintre ei minori, componenţi ai clubului de box din Buzău, au ieşit la plimbare prin staţiunea Buşteni, la finalul ultimului antrenament înainte de plecarea spre casă. Sportivii au fost abordați de trei localnici în stare de ebrietate. Unul dintre ei a atacat-o cu o motocoasă pe Bianca Lăcătușu, cea care le-a cerut bărbaților să păstreze distanța.

Victima, în vârstă de 19 ani, a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată. Bianca Lăcătușu a povestit, pentru Adevărul, că s-a gândit în primul rând la siguranţa colegilor săi, mulţi dintre ei copii de 14 – 15 ani. Fata a spus că a fost rănită la mână și puțin la spate.

Dosar penal pentru cel care i-a atacat pe sportivii din Buzău

”La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii Staţiunii Buşteni au fost sesizaţi prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că în faţa unui magazin din staţiune, a izbucnit un conflict, între mai multe persoane. În urma sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat o tânără, în vârstă de 19 ani, care a declarat faptul că, a avut un conflict spontan cu un bărbat, din cauza unui loc pe o bancă din faţa unui magazin”, precizează IPJ Prahova, pentru Adevărul.  Bărbatul aflându-se sub influenţa alcoolului, ar fi pornit o motocoasă şi ar fi îndreptat-o către tânără, provocându-i mai multe răni la nivelul braţului drept.  ”Poliţiştii au reuşit identificarea persoanei, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din oraşul Buşteni, fiind depistat de către patrula de siguranţă publică, în proximitatea locului faptei şi condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri. Tânăra a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată”, au mai declarat reprezentanții IJP Prahova.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe si tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Sportivele au ajuns marţi acasă, în cazul victimei impunându-se continuarea îngrijirilor medicale.

Sursa: Realitatea de Prahova