Bătrâni bolnavi care au nevoie urgentă de îngrijire medicală își așteaptă rândul la consult pe holurile Spitalului Județean, saloanele fiind blocate de pacienții COVID-19. Pentru a le face un loc cât mai comod, ferit de frig și de ploaie, și celorlalți pacienți care vin la UPU cu alte afecțiuni decât infecția cu SARS-CoV-2, conducerea spitalului a luat decizia să amenajeze paturi chiar în zona de intrare, aproape de birouri.

Aceasta este imaginea disperării. Se întâmplă acum, la Spitalul Județean din Buzău. Din cauza valului de persoane infectate cu Covid, triajul s-a mutat pe holuri. Locuri la terapie intensivă nu mai sunt demult. Dacă Spitalul Județean intră în colaps, județul nostru rămâne fără sistem de sănătate. Suntem în război cu un virus parșiv care ne poate ataca oricând mama, sora, fratele. Avem însă arme.

Avem VACCINUL! E timpul să fim responsabili, să ne protejăm și să îi protejam pe cei dragi, să ne păzim familia și viața. Buzăul este încă sub media națională la rata de vaccinare. Putem schimba acest lucru, putem învinge împreună!

Acum este momentul să lăsăm deoparte luptele politice, sa lăsăm deoparte tot ce ne dezbină și să privim către ceea ce ne unește! În fața suferinței și a morții suntem egali. Să punem pe primul loc sănătatea și viața!” spune deputatul PNL Gabriel Avrămescu.

În holul spitalului au fost amenajate șase paturi, care deja sunt ocupate. Bolnavii așteaptă să fie văzuți de medicul de gardă. A fost singura soluție găsită de managerul unității pentru ca ambulanțele care formează coadă în curtea unității medicale să fie eliberate pentru a putea pleca către alte urgențe, iar bolnavii care sunt negativi la COVID să poate sta într-o altă zonă și să nu intre în contact cu bolnavii infectați cu SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore în județul Buzău au fost întregistrate 142 de noi cazuri de infectări. Incidența cazurilor la nivelul județului este de 5, 87 la mia de locuitori, cu 2681 de cazuri în ultimele 14 zile. În municipiul Buzău, incidența cazurilor a ajuns la 10,11 la mia de locuitori. De asemenea localitățile Rușețu, Brădeanu, Unguriu, Săpoca, Bozioru, Vintilă Vodă, Mărăcineni, Vernești, Măgura Ulmeni și Mihăilești au o rată de incidență mai mare de 7,5 la mia de locuitori. În 4 localități nu a fost raportat niciun caz în ultimele 14 zile: Pardoși, Odăile, Murgești și Ghergheasa. 

În ultimele 24 de ore în județul Buzău s-au vaccinat 563 de persoane cu prima doză, 82 cu doza a doua. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilanț coronavirus 17 octombrie: 11.546 cazuri noi și 299 decese
Articolul următorProgramul de guvernare USR/ MĂSURI URGENTE pentru gestionarea pandemiei de COVID-19