Protocoalele impuse de Ministerul Sănătății sunt aproape imposibil de respectat

“Aproape imposibil” este sintagma folosita de președinții cluburilor din handbalul masculin românesc, în ceea ce privește o eventuală reluare a Ligii Zimbrilor. Protocoalele impuse de Ministerul Tineretului împreună cu Ministerul Sănătății sunt extreme de greu de respectat iar nicio grupare din primele eșaloane nu-și permite să le încalce. Mai mult, problemele de logistică, deplasări, securitate la meciuri sunt greu de rezolvat.

Cert este că săptămâna viitoare FRH va tine o videoconferință cu reprezentanții cluburilor, urmată de o altă întâlnire, pe data de 18 mai. Atunci se va decide, cel mai probabil, dacă se vor relua competițiile handbalistice. Deocamdată, însă, previziunile sunt din cele mai sumbre.

De altfel, mai toate campionatele puternice din Europa au tras cortina. Zilele trecute,  forul spaniol a decis să încheie conturile primei ligi, desemnând Barcelona drept campioană. Și EHF  a amânat întrecerile la nivel înalt, reprogramând final-four-ul pentru 2021.

O eventuală reluare a Ligii Zimbrilor ar da de furcă și sportivilor dar și antrenorilor . După o perioadă lungă de inactivitate, cu toate programele de menținere efectuate acasă, accidentările s-ar tine lanț, infirmeriile ar fi pline iar loturile subțiate serios.