Joi, 28 octombrie, autoritățile anunță 21 de decese în rândul bolnavilor cu Covid din județul Buzău. Este vorba despre persoane  cu vârste cuprinse între 44 și 88 de ani din Ziduri, Râmnicu Sărat, Rușețu, din Năeni, din municipiul Buzău, din Mărăcineni si Pogoanele. Decese  din cauza coronavirusului s-au înregistrat și în comunitățile din Ulmeni, Movila Banului si Pătârlagele. La Scutelnici, sunt 3 decese raportate joi în rândul unor persoane care s-au infectat cu coronavirus.

O femeie de 66 de ani din Ulmeni a murit acasă, la o săptămână de la diagnostic și după ce primise schema de tratament de la medicul de familie. Un buzoian de 56 ani a murit la ATI în Spitalul Județean deși nu avea nici o altă boală în afara infecției cu Sars Cov2 iar un buzoian de 61 de ani a sfârșit răpus de Covid deși avea doar o anemie ușoara.

Tot joi sunt raportate și 270 de cazuri noi de Covid și 2 reinfectări în rândul buzoienilor. Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 8 luni și 96 de ani.

În județul Buzău, astăzi sunt 2779 persoane în izolare și 1247 în carantină la domiciliu. 

În cursul zilei de miercuri, 27 octombrie, în județul Buzău s-au vaccinat 2137 persoane cu prima doză și 171 de persoane cu doza a II-a. 

În municipiul Buzău, incidența cazurilor la 14 zile este de 12,93 la mia de locuitori, cu 1678 persaone confirmate pozitiv în ultimele două săptămâni. Cea mai mare incidență este înregistrată în comuna Săpoca, cu 17,03 cazuri la mia de locuitori. Cu incidențe de peste 10 la mia de locuitori mai sunt și localitățile: Unguriu, Cernătești, Rușețu, Pietroasele, Movila Banului, Blăjari, Mărăcineni, Berca și Vernești. În municipiul Rm. Sărat incidența este de 6,82 la mia de locuitori.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDupă două ore de negocieri o femeie care amenința că vrea să se arunce de la etajul 10 a fost salvată
Articolul următorBilanț coronavirus 28 octombrie. Noi cifre alarmante: câte DECESE s-au anunțat în ultimele 24 de ore