Guvernul a numit, în ședința de astăzi, atât prefect de Buzău cât și un al doilea subprefect.

Prefect de Buzău a fost numit prin Hotărâre de Guvern omul de afaceri Silviu Iordache, propus de PLUS Buzău, formațiune căreia i-a revenit funcția conform protocolului alianței de guvernare. În funcția de subprefect a fost numit fostul primar, timp de 8 ani, al municipiului Râmnicu Sărat, Viorel Holban, propus de PNL.

Silviu Iordache este acționarul unic al unei societăți comerciale buzoiene de panouri solare, cu sediul în localitatea Spătaru. La numai 20 de ani, Iordache și-a deschis propria firmă care furniza servicii de Internet și telefonie fixă pentru ca, în 2009, să se lanseze în business cu o firmă ce produce panouri solare.

Județul Buzău a rămas fără prefect din 4 ianuarie 2021, atunci când Leonard Dimian și-a dat demisia. Din acel moment și până în 3 martie, activitatea Prefecturii a fost coordonată de subprefectul Adina Moiseanu, secondată o perioadă de subprefectul Vasile Alecu. La începutul lunii martie cei doi au părăsit funcțiile prin hotărâre de Guvern de încetare a detașării. De la începutul lunii și până acum, la Institutția Prefectului Județului Buzău a lucrat un singur subprefect, respectiv Marieta Boloș, numită la începutul lunii cu susținerea PNL.

 

Sursa: Realitatea de Buzau