Fostul parlamentar de Buzău, George Scutaru, a fost achitat azi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar în care este judecat pentru spălare de bani.

George Scutaru a fost trimis în judecată de DNA pe 28 septembrie, alături de fostul vicepreședinte al Camerei Deputaților, Dan Motreanu şi de Ana Maria Schaer, într-un dosar privind mită pentru finanţarea campaniei electorale.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ 700000 de Euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

Conform anchetatorilor, pentru a disimula provenienţa acestor sume de bani, George Scutaru, Dan Motreanu şi Ana Maria Schaer „au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală”.

Decizia nu este definitivă.

Articolul precedentTelefonul Varstnicului, linie speciala pentru seniorii buzoieni
Articolul următorBig Brother, în punctele fierbinți ale municipiului. Camere de luat vederi în toate intersecțiile din Buzău