Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunțat că reprezentanţii cluburilor din cele două ligi naţionale de handbal au votat în majoritate pentru închiderea sezoanelor

FRH dorea reluarea competițiilor, dar Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a solicitat ca până la 1 iunie toate țările să trimită numele campioanelor din ligile interne.

Decizia finală a Federației Române de Handbal va fi anunțată în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, programată la 18 mai.

Cluburile au votat în majoritate să se închidă sezonul. În ceea ce priveşte clasamentul la feminin noi am prezentat Consiliului de Administraţie toate strategiile, inclusiv cele discutate ieri şi astăzi, pentru că am dorit să fim prevăzători, şi aşteptăm hotărârea Consiliului de Administraţie.

Este valabil şi pentru băieţi şi pentru fete, trebuie să transmitem numele campioanelor până pe 1 iunie. Da, ne-a stricat planurile această decizie, ne-ar fi plăcut să putem, ţinând cont de situaţia actuală, să ne ducem până la 1 iulie, adică să terminăm sezonul competiţional, dar asta este decizia EHF. Nu mai discutăm acum“, a declarat Alexandru Dedu

În acest context, Gloria Buzău, momentan pe poziția a patra a Ligii Florilor, ar merge în cupele europene, din sezonul viitor. Cum  echipa buzoiană și Dunărea Brăila, ocupanta poziției a cincea, sunt despărțite de cinci puncte, nu se pune problema unui meci de baraj.