Secţia de Pediatrie a Spitalului din oraşul Nehoiu, judeţul Buzău, se închide până la sfârşitul anului, deoarece singurul medic specialist intră în concediu de odihnă.

Conducerea spitalului spune că activitatea secţiei va fi suspendată până pe 31 decembrie, timp în care pacienţii vor fi redirecţionaţi la 70 de kilometri distanţă, la Spitalul Judeeţan de Urgenţă Buzău. În tot acest timp, cazurile mai grave vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne.

Medicul pediatru este pensionat de anul trecut şi, deşi unitatea medicală din Nehoiu a organizat de mai multe ori concurs pentru ocuparea acestui post, nimeni nu a fost interesat.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu ar trebui să funcţioneze cu doi doctori, aici fiind între 40 şi 60 de internări într-o lună.

Spitalul din Nehoiu, condus de medicul basarabean Sergiu Remişovschi, deserveşte aproximativ 50.000 de persoane din 11 localităţi de pe Valea Buzăului.

Articolul precedentVideo | Inconștiență extremă! A rănit 5 persoane și a distrus 3 mașini. Polițiștii au stabilit că era băut
Articolul următorVideo | Gestul reprobabil al unei femei, în momentul în care găsește un portofel