Autoritatile anunță că se vor face lucrari la podul de la Maracineni pe care s-a circulat in perioada lucrarilor la podul metalic.

La sfârșitul lunii august, odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare, a fost redat circulației podul metalic de la Mărăcineni. Timp de cinci luni, atât cât au durat reparațiile la acest tronson, tot traficul rutier dintre Muntenia și Moldova a fost preluat de celălalt pod, din aval.

Autoritățile buzoiene și reprezentanții CNAIR au constatat că din cauza suprasolicitării, podul a fost afectat și au apărut fisuri în anumite porțiuni. Autoritățile au decis că este nevoie de reparații la acest obiectiv, însă acestea nu vor începe până când nu se vor încheia lucrările de reabilitare a podului de la Vadu Pașii, cea mai apropiată variantă ocolitoare pentru șoferii care vor să ajungă în nordul județului.

Potrivit Consiliului Județean Buzău, lucrările la podul de la Vadu Paşii, care leagă Muntenia de Moldova, sunt avansate, constructorul reuşind chiar să depăşească ritmul pe care şi-l propusese. Constructorul este cu atât mai motivat, cu cât a primit banii pe lucrare. Plata s-a făcut din bugetul Consiliului Judeţean, urmând ca Ministerul Dezvoltării Regionale să returneze apoi sumele în bugetul judeţului Buzău.

Articolul precedentPorți deschise și depuneri de flori, cu ocazia Zilei Pompierilor
Articolul următorPanică în Micro 14 ! O mașină a luat foc din senin