SCM Gloria Buzău s-a calificat în turul 3 preliminar al Cupei EHF, după ce a câştigat contestaţia depusă împotriva spanioloaicelor de la Costa del Sol Malaga!

Echipa buzoiană a fost eliminată de Costa del Sol, în dubla manșă din turul 2 al Cupei EHF, după ce a câștigat pe teren propriu cu 32-31 și a pierdut în retur cu 24-30. La finalul partidei retur de pe 15 octombrie, din Spania, conducerea clubului din Buzău a depus contestaţie pentru că brazilianca Isabelle do Santos Medeiros nu ar fi fost trecută pe foaia de joc deși a intrat pe teren și a marcat și un gol pentru echipa din Spania. 

Luni, 31 octombrie, EHF a anuţat că a admis ”protestul” formulat de SCM Gloria Buzău cu privire la partida de la Malaga din manșa a doua a turului 2 preliminar al Ligii Europene feminine, cu Costa del Sol. Potrivit forului, Isabelle do Santos nu avea drept de joc pentru că nu era trecută pe lista de 16 jucătoare pentru meci. Tribunalul a considerat că oficialii echipei din Malaga sunt vinovaţi, iar EHF a decis omologarea partidei cu 10-0. Oficialii EHF Court of Handball au anunţat că un eventual apel al ibericelor nu va afecta decizia de luni.

Astfel, Gloria s-a califiat în turul 3 preliminar EHF European League, ultimul înainte de faza grupelor, unde va juca împotriva echipei maghiare Motherson Mosonmagyarovari KC  pe 3 decembrie în deplasare și pe 10 decembrie pe teren propriu.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentTânăr de 16 ani depistat de polițiști în timp ce folosea articole pirotehnice de divertisment
Articolul următorPolițistă în cadrul secției de Poliție Rurală Mărăcineni găsită împușcată în cap în apartamentul din municipiul Buzău