Municipalitatea va prelua Sala Sporturilor Romeo Iamandi, de la Ministerul Tineretului și Sportului

Consilierii locali aprobaseră încă din Mai solicitarea preluării Sălii Sporturilor Romeo Iamandi, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului,  către domeniul public al primăriei. Deocamdată, susține edilul șef, municipalitatea se află în plină procedură a preluării și se speră ca obiectivul să-și schimbe tutela pînă la finele anului. Odată trecută în administrația orașului, Sala Sporturilor urmează a fi modernizată, conform standardelor europene. Conform specialiștilor, cele mai mari carențe ale sălii țin de sistemul de ventilație învechit. Anul trecut, suprafața de joc a fost schimbată, fiind instalat un sistem similar sălilor din NBA.

Potrivit unui proiect al municipalității, valoarea de inventar a Sălii Sporturilor este de 5 milioane de lei. Pentru a prelua obiectivul, primăria așteaptă o hotărâre de la guvern.

O inițiativă de preluare a Sălii Sporturilor  a avut şi Consiliul Judeţean Buzău, însă din motive legislative s-a renunţat la această idee.

Articolul precedentInstituţia Prefectului anunţă construcţia unui pod nou peste râul Bâsca Chiojdului, între Cislău şi satul Poienile
Articolul următor3 case de vacanță din Stațiunea Sărata Monteoru, cuprinse de flăcări