Aflate încă în stare de șoc după tragedie, rudele celor morți sunt hotărâte să ceară daune materiale instituției medicale pentru neglijența angajaților care se aflau în tura de noapte.

Primele cadavre ale pacienților uciși cu sălbăticie sâmbătă dimineața, la spitalul de boli mintale din Săpoca, au fost ridicate de către rudele îndurerate.
Cei cinci pacienți care au decedat, după ce un tânăr aflat în sevraj etilic i-a lovit la cap cu un stativ pentru perfuzii într-un moment de delir, urmează să fie înhumați după ce au fost finalizate necropsiile.
Aflate încă în stare de șoc după tragedie, rudele celor morți sunt hotărâte să ceară daune materiale instituției medicale pentru neglijența angajaților care se aflau în tura de noapte.
”Băiatul nostru avea doar 46 de ani și avea toată viața înaimte.Era așa de tânăr și își revenise în urma tratamemtului urmând să fie externat luni. N-a mai apucat pentru că a fost omorât în urma acestui incident A lăsat în urmă un copil de 19 ani, care acum e neajuturat. Înțeleg să fi avut vreo boală sau ceva dar să fie ucis în acest fel e de neimaginat pentru că avea toată viața înainte. E normal să răspundă toți care sa fac vinovați de neglijență și de aceea le cerem să plătească” a declarat Dumitru Tudorel, ruda unui bărbat de 46 de ani, căzut victimă în masacrul de la Săpoca, soldat cu cinci morți și opt răniți.
Din primele expertize medico legale a reieșit că cei cinci pacienții uciși sâmbătă noaptea  au avut parte de o moarte violentă.
Victimele au suferit fracturi la nivelul capului în urma lovirii repetate cu un corp dur.
Alți opt pacienți au fost răniți în incidentul de sâmbătă noaptea, doi dintre răniți fiind în stare gravă.
Cel acuzat de crimă și tentativă de omor este Lungu Nicolae, un tânăr din comuna Săgeata care fusese internat joi pentru sevraj alcoolic, în spitalul de psihiatrie de la Săpoca.
Articolul precedentCopie fidelă, a Căii Eroilor, la Buzău
Articolul următorPeste o sută de școli din județ, fără autorizaţie de securitate la incendiu