România va prelungi interdicția impusă importurilor de grâu din Ucraina cu încă o lună, potrivit unor surse politice citate de Realitatea Plus. Decizia ar urma să fie luată după ce, vinerea trecută, Comisia Europeană a decis să nu prelungească interdicția  importurilor de cereale ucrainene în cele cinci țări vecine ale Ucrainei din UE.

Potrivit surselor Realitatea Plus, miniștrii Agriculturii și Finanțelor urmează să elaboreze un document în acest, sens.

Guvernul României și-a exprimat încă de vineri regretul că la nivel european nu s-a găsit o soluție pentru prelungirea restricțiilor la importul de cereale din Ucraina.

De asemenea, executivul a precizat că în funcție de răspunsul Kievului, va decide ce măsuri va lua pentru protejarea fermierilor români.

Guvernul României așteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acțiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieței cerealelor din țara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni, 18 septembrie.

Dintre cele 5 țări vecine Ucrainei,  Polonia și Ungaria au anunțat impunerea unor restricții la nivel național la import pentru produse agricole ucrainene.

 
 
Articolul precedentDronă cu încărcătură EXPLOZIVĂ, descoperită în Bulgaria, la 50 de kilometri de Mangalia
Articolul următorDavid Popovici explică unde a greșit Simona Halep: „Când ajungi deja la un nivel înalt de performanță…”