Mai puțin de jumătate dintre liceenii care au participat la simularea Bacalaureatului au obținut calificative care să le fi asigurat promovarea

Mai mult de jumătate dintre viitorii absolvenţi buzoieni care vor susţine bacalaureatul în vară nu au obţinut medii de promovare la simularea examenului. Potrivit rezultatelor centralizate de Inspectoratul Şcolar, cele mai slabe note au fost la proba de matematică. La elevii de clasa a XI-a, procentul de promovabilitate a fost sub 40%.

Au fost centralizate rezultatele de la simularea examenului de bacalaureat iar la nivelul judeţului Buzău s-a constatat că mai mult de jumătate dintre elevii de clasa a XI-a şi a XII-a nu au obţinut medii de promovare.

La ultima probă, cea la alegere, susţinută doar de elevii din clasa a XII-a, procentul de note peste 6 a fost de 50%. Aşa cum s-a întâmplat în cazul elevilor de gimnaziu, matematica a fost proba cu cele mai slabe rezultate.

În aceste condiţii, pentru elevii care vor susţine examenul în vară, rata de promovabilitate la simulare a fost de aproape 49%.

În dreptul elevilor de clasa a XI-a, procentul celor promovaţi a fost mai mic, aproape 39%. La simularea de la nivelul judeţului Buzău s-au înregistrat 62 de note de 10.

Articolul precedentÎn pragul disperării. Tânăr din Buzău vinde mașina pentru a face rost de bani pentru un transplant de rinichi
Articolul următorModificările urbanistice aduc schimbări de adrese, la Buzău