Rețineri în dosarul traficanților de droguri, care acționau în regiunea de sud-est a tarii  Gruparea a fost destructurată ieri iar la finalul audierilor 9 indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore. 4 sunt din Buzău, doi din Vrancea, 2 din Galați iar unul din Iași.

Reamintim,  21 de tineri  au pus la cale o rețea de vînzare a drogurilor. Din noiembrie anul trecut, cînd s-a constituit rețeaua, tinerii, unii dintre ei minori, au reușit să facă bani frumoși din vînzarea de droguri.  Gruparea cumpăra marfa de la 3 tineri din Iaşi şi Galaţi.  Drogurile cumpărate erau prea puţin ţinute pentru consum, cea mai mare parte din ele fiind plasată pe piaţa din regiune. Gruparea se afla de ceva vreme în atenția procurorilor DIICOT Buzău, care ieri au descins la domiciliile tuturor celor 21 de membri ai rețelei din Buzău și Vrancea, dar și la dealerii lor din Galați și Iași.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe pliculețe conținând o substanță albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, materie vegetală în formă vrac, cannabis și aproximativ 1400 de lei. Atât membrii grupării, cît și dealerii, în total 24 de persoane, au fost duși la audieri la sediul DIICOT Buzău iar la finalul audierilor 9 au fost retinuti.

Acuzațiile aduse de procurori sunt de trafic și deţinere de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Articolul precedentDinamo vine la Buzău
Articolul următorVideo Viceprimarul Andrei Neder exilat din propriul și fără mașină de serviciu