Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este 5 Decembrie. Constructorul susține că lucrările se vor încheia mai devreme

Lucrările de consolidare şi reparare a DN 10 Buzău-Braşov sunt în toi în zona afectată de o alunecare de teren în luna martie a acestui an, ca urmare a ploilor abundente. Dacă vremea va continua să fie bună, constructorul va preda amplasamentul mai devreme decât se aşteptau autorităţile. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 5 decembrie, potrivit reprezentanţilor CNAIR.

În momentul în care au început lucrările pe DN 10, în punctul Măgura, prefectul judeţului Carmen Ichim şi-a luat angajamentul că va urmări personal evoluţia acestora. În acest moment, la Măgura, în zona cunoscută ca Fântâna lui Mihai, se efectuează lucrări de consolidare şi reparare constând în execuţia unui zid de sprijin din piloni foraţi pentru stabilizarea versantului în zona alunecării de teren, execuţia de şanţuri, rigole şi drenuri şi refacerea carosabilului, acostamentului şi parapetului de protecţie în porţiunea afectată.

Firma de construcţii autorizată să execute în regim de urgenţă lucrarea de la Măgura este cea care, în 2014, a realizat şi copertina de beton pentru protecţia DN 10 de la Siriu. Până la acest moment, s-a efectuat umplerea cu balast şi aducerea la cota iniţială a benzii de circulaţie surpată în primăvară, şi forarea primelor găuri din cele 21 care urmează să fie executate pentru pilonii de stabilizare.

Pe durata lucrărilor, circulaţia în zonă se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă, traficul fiind dirijat cu ajutorul semafoarelor.

Potrivit reprezentanţilor firmei, dacă vremea va continua să fie favorabilă, lucrările vor fi finalizate chiar înainte de termenul limită, adică data de 5 decembrie, asta deoarece până la acest moment au reuşit chiar să depăşească termenele stabilite iniţial

Articolul precedentGloria se impune prin scor de neprezentare, la Dorohoi
Articolul următor86000 lei pentru consolidarea Mănăstirii Rătești