Zeci de reprezentanți ai forurilor sportive naționale și internaționale, cercetători din centrele universitare cu profil sportiv din țară și din străinătate, studenți, au participat la festivitatea de deschidere a Congresului European FIEPS și a Conferinței Științifice Internaționale „Sport, Educație, Cultură – Abordări Interdisciplinare în Cercetarea Științifică”.

„Este o onoare pentru mine să le urez bun-venit participanților din peste 40 de țări. Sunt convins că vor fi trei zile de muncă intensă și prezentări la cel mai înalt nivel. În procesul educațional, domeniul educației fizice este unul extrem de important deoarece este în colaborare cu toate celelalte domenii ale educației”, a declarat rectorul Univesității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.
Alături de rectorul UDJG, la prezidiul ceremoniei de deschidere s-au mai aflat Gabriel Talaghir, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, Almir Adolfo Gruhn, președintele FIEPS World, Dario Novak, președintele FIEPS Europe, Uri Schaefer, președintele Consiliului Internațional pentru Științe Sportive și Educație Fizică, Louisette-Renée Thobi, secretarul general al Confederației Ministerelor de Sport ale țărilor vorbitoare de limba franceză.
Au răspuns invitației de a participa la cele două evenimente de excepție profesori și cercetători din peste 40 de țări de pe 5 continente. Din țară, participă reprezentanți din majoritatea centrelor universitare de profil. De asemenea, participă și reprezentanți din învățământul preuniversitar cu profil sportive din județele Galați, Brăila și Buzău, potrivit unui comunicat al UDJG..
În cadrul celor două evenimente sunt organizate 6 workshop-uri: 2 la Galați și unul la Buzău (didactica educației fizice), 2 în domeniul kinetoterapiei și recuperării și unul în domeniul pedagogiei generale. Activitățile au avut loc în Corpul D al Campusului Științei și la sediul Facultății de Educație Fizică și Sport.

Evenimentul din acest an este dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea FIEPS și a 75 de ani de învățământ superior în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentANP a lansat licitația pentru construirea unui penitenciar în localitatea Unguriu, din judeţul Buzău
Articolul următorMetalul Buzău a ratat șansa de a juca finala barajului de promovare în Liga a 2-a după ce a pierdut pe teren propriu returul cu Ceahlăul Piatra Neamț