Hotărârea de Consiliu Local Municipal prin care poliţiştii locali sunt daţi afară, dacă nu promovează testările sportive, a fost subiect de dezbatere în şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii.

Potrivit avocaţilor agenţilor, condiţionarea stipulată în decizia autorităţilor este abuzivă şi ilegală.

De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei susţin că astfel de testări sunt necesare pentru a trimite în stradă cei mai pregătiţi poliţişti locali.

Liderii de sindicat din Poliţia Locală sunt de acord cu susţinerea unor testări sportive, nu şi cu desfacerea contractului de muncă pentru cei care nu le promovează.

Membru în Comisia de Dialog Social, şefa Biroului Juridic din cadrul Consiliului Judeţean atrage atenţia că articolul cu privire la condiţionarea admiterii probei fizice este în afara legii.

Pentru oficialii din Primărie există o propunere: renunţarea la mult contestatul articol din hotărârea de Consiliu Local Municipal.

Preşedinte al Comisiei de Dialog Social, prefectul Carmen Ichim consideră că trebuie găsită o cale de mijloc, astfel încât conflictul dintre Primărie şi poliţişti locali să fie stins cât mai repede.

In ultimile zile au fost programate probele sportive pentru peste 200 de poliţişti locali. Din cauza unor vicii de organizare şi a lipsei unor adeverinţe pe care medicii de familie au refuzat să le elibereze, testările nu s-au mai susţinut.

Articolul precedentMoarte stupidă. S-a înecat intr-o baltă formată in urma ploii
Articolul următorReguli stricte pentru vânătorii buzoieni. Măsuri sporite în cazul mistreților