Criza forței de muncă este tot mai mare în țară. Din ce în ce mulți români aleg să îți dea demisia din cauza salariilor mici și a condițiilor grele de lucru. Iar tinerii vor salarii tot mai mari încă din primele luni de angajare, mai arată studiul făcut de specialiști. 

Cel puțin jumătate dintre angajații români sunt nemulțumiți de salarii și vor să caute noi locuri de muncă mult mai bine plătite, potrivit unui studiu. Aceștia consideră că salariile au rămas cu mult în urmă și nu mai fac față scumpirilor și taxelor tot mai ridicate. „Inclusiv eu imi schimb locul de munca. Ne tin mult la munca, peste 8 h. Suntem slugi. Programul de munca prelungi si salariile mici te fac sa schimbi loculd e munca frecvent”, a declarat o romanca. 

„Salariile sunt cam mici si asa ca nu prea se merita sa stai. Privatii astai sunt cam rai. Sunt multi care au copii si nu au ce le pune pe masa”, a declarat un barbat.

Cele mai bine plătite locuri de muncă din România pentru cu cei cu 8 sau 10 clase, conform ANOFM

Oamenii de afaceri spun că își acoperă deficitul de personal cu muncitori străini, fie că vorbim de cetățeni din Uniunea Europeană, fie de oameni veniți din Asia, Africa sau chiar din zone aflate în război. 

Articolul precedentViitorul NU sună deloc bine! Apa menajeră ar putea fi transformată în apă potabilă, inclusiv cea de la toaletă
Articolul următorCod galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană din 14 judeţe, începând de luni după-amiaza