La propunerea orașului Buzău, Asociația Municipiilor din România (AMR) a votat în unanimitate o rezoluție prin care localitățile mai mici care doresc alipirea să beneficieze de facilități.

La ședința AMR, alături de Boc, Toma și ceilalți primari a participat și prim-ministrul Florin Câțu. Urmează ca rezoluția să să transforme în proiect de lege și apoi, prin vot în Parlament, să devină lege.

”Pe 12 iulie 2021, la București s-a desfășurat, Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, unde s-a votat în unanimitate de către colegii primari de municipii din România, o Rezoluție privind unele facilități care să încurajeze localitățile mai mici să se unească cu orașele de lângă ele.

Am avut această inițiativă pentru ca locuitorii din Țintești să plătească aceleași impozite ca și până acum, pentru o perioadă, primarul de comună să devină viceprimar, iar consilierii locali să își poată continua mandatul până la primele alegeri la termen.

Miercuri, 14 iulie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal se va supune aprobării Hotărârea de CLM prin care se va decide ținerea Referendumului de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești, pe 26 septembrie 2021. Hai să facem Buzăul mare!” a spus Toma.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPersoană majoră dispărută
Articolul următorTemperaturi caniculare și disconfort termic la cote foarte ridicate