Primarul comunei Cislău din judeţul Buzău, Dumitru Mitroiu, aflat în funcţie din anul 1992, îşi va pierde mandatul după ce instanţa i-a respins o contestaţie în anulare. Acesta a fost condamnat pentru abuz în serviciu şi a fost suspendat din funcţie, dar a reuşit să revină la Primărie.

Contestaţia a fost respinsă, miercuri, 18 ianuarie, definitiv, prin decizia Curţii de Apel Ploieşti, şi astfel Dumitru Mitroiu va fi nevoit să părăsească fotoliul de primar pe care îl ocupa de 31 de ani.

În luna noiembrie 2021, primarul comunei Cislău din judeţul Buzău, Dumitru Mitroiu, şi contabilul Primăriei au fost condamnaţi definitiv pentru abuz în serviciu, la pedepse de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare după ce ar fi acordat, în anul 2012, sporuri de vechime şi fidelitate pentru el şi viceprimarul de la acea vreme.

La scurt timp de la condamnare, prefectul judeţului Buzău a emis un ordin prin care primarul din Cislău era suspendat din funcţie ca urmare a condamnării definitive, însă Mitroiu a apelat formulat o contestaţie în anulare şi a reuşit suspendarea deciziei iniţiale şi a ordinului de suspendare din funcţie.

Dumitru Mitroiu a fost profesor de matematică şi a intrat în politică în anul 1990 ca viceprimar al comunei Cislău, funcţie pe care a ocupat-o vreme de 2 ani. Ulterior, din anul 1992 şi până în prezent a fost ales în funcţia de primar al comunei, ultima dată, în 2020, câștigând alegeriledin partea PSD, cu 73,88%.  

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBuzoian depistat la volan cu o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET