Constantin Toma dispus să părăsească funcţia dacă nu primeşte bani în plus pentru salariile persoanelor cu handicap

Trecerea în sarcina primăriilor a salariilor şi indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora nemulţumeşte inclusiv primari PSD. Edilul-şef al Buzăului, Constantin Toma, ameninţă că pleacă de la Primărie, dacă Ministerul Finanţelor nu îi va da banii pentru plata acestor salarii.

După Galaţi, oraşul Buzău este pe locul doi în ţară printre municipiile cu cele mai multe persoane cu handicap grav: 1060. Întrece la acest capitol oraşe mari precum Timişoara, Iaşi sau Cluj Napoca.

În acest moment, Primăria Buzău trebuie să achite 317 salarii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap grav şi 743 de indemnizaţii, pentru cei care încă nu şi-au angajat  însoţitor.

Salariul este de 2.080 de lei brut, la care se adaugă 347 de lei/lună indemnizaţia de hrană şi 1.450 de lei/an voucherul de vacanţă.

Indemnizaţia este de 1.263 de lei net, bani folosiţi de persoana cu handicap pentru a plăti din mână persoana/persoanele care o ajută.

Trecerea în sarcina bugetului local a plăţii salariilor a peste o mie de persoane cu handicap sau însoţitori ai acestora încurcă toate planurile municipalităţii buzoiene, spune edilul-şef al oraşului.

După ce Guvernul Dăncilă a trecut aceste plăţi în sarcina primăriilor, municipalitatea buzoiană s-a ales cu obligaţia de a aloca în 2019 salariilor însoţitorilor şi indemnizaţiilor persoanelor cu handicap în jur de 14.000.000 de lei.

Articolul precedentCare sunt condițiile pentru comercializarea porcilor pe teritoriul judeţului Buzău
Articolul următorS-a votat! Fără parcare pe Bălcescu