Comuna Bălăceanu este prima unitate administrativ-teritorială din județul Buzău unde valul IV al pandemiei de infecții cu noul coronavirus aduce restricții. La Bălăceanu, incidența cumulată la 14 zile a infecțiilor cu Covid-19 a ajuns la 2,59 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis instituirea măsurilor legale corespunzătoare unei rate de infectare cuprinsă între două și trei cazuri la mia de locuitori.

În următoarele 14 zile activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă în intervalul orar 5.00 – 2.00 fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS- CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Aceleași reguli se aplică și în cazul sălilor de jocuri de noroc.

În localitatea Bîlăceanu, competițiile sportive în spațiile închise sau deschise sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între persoane. Pot participa doar persoanele care sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Spectacolele în aer liber sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive ) este permisă prezența unui număr maxim de 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Dacă toate persoanele sunt vaccinate sau prezintă teste negative, la aceste evenimente pot participa cel mult 300 de persoane în interior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Situația de la Bălăceanu va fi analizată peste două săptămâni.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPaza bună trece primejdia rea
Articolul următorFinal Four CUPA ROMANIEI Fan Courier, editia 2020-2021 incepe astazi la Braila