Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a votat, duminică dimineață, la Școala Gimnazială „Dionisie Romano” din Buzău. La ieșirea de la urne, liderul PSD a făcut declarații de presă, ocazie bună pentru a transmite un îndemn de mobilizare la vot.

La ora 9:15, președintele Camerei Deputaților și-a făcut apariția la secția de votare însoțit de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. După ce și-a exprimat votul, deputatul Ciolacu a făcut scurte declarații presei, ocazie cu care i-a felicitat pe cei din diaspora și i-a îndemnat pe toți românii să meargă la vot:

„Cred că nu e important cu cine am votat eu sau domnul primar; cum am votat noi este previzibil. Important este să vină cât mai mulți oameni la vot. Vorbim despre prima funcție în statul român, cea de Președinte al României. Avem exemplul celor din Diaspora, pe care eu îi felicit personal. La fel ca la turul I, Parlamentul României și toate instituțiile au găsit o formă de lege foarte bună, prin care românii să meargă cât mai mulți la vot: este un exemplu de urmat și de noi, cei din țară.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul Camerei a mai vorbit despre necesitatea unei dezbateri privind introducerea obligativității votului cel puțin în cazul scrutinelor pentru alegerea Președintelui României:

Articolul precedentA murit, imediat după ce a votat
Articolul următorUrmărire ca în filme! Polițiștii au tras 13 focuri de armă, în timp ce urmăreau trei buzoieni