Reușită a echipei de transplant din cadrul Spitalului Județean Buzău. Medicii au reușit să îi convingă pe aparținătorii unui pacient aflat în moarte cerebrală să fie de acord cu donarea orgzanelor acestuia. 

Un pacient în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la U.P.U Buzău, în stare foarte gravă, comă de gradul III, AVC hemoragic, frontal parietal stâng. Pacientul a rămas internat pe secţia A.T.I. – Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Echipa de transplant a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău formată din Dr. Ioniţă Victor – medic primar, șef Secție A.T.I., coordonator KDP şi medicul urgentist – Dr. Zoican Adrian, medic specialist, șef Secție U.P.U.-S.M.U.R.D., coordonator al programului de transplant a  considerat că este un pacient eligibil unui transplant şi a contactat familia pentru a-şi da acordul, conform procedurii operaţionale de „Verificare a identităţii donatorului aflat în moarte cerebrală”. Familia a confirmat efectuarea acestui transplant. Testele pentru determinarea morţii cerebrale au fost efectuate în data de 31.12.2018.

S-a luat legătura cu coordonatorul de transplant la nivel naţional  în vederea recoltării organelor. Echipele de prelevare formate din medici chirurgi de la Institutul Fundeni, medici urologi şi medici de chirurgie generală, o echipă de medici în specialitatea chirurgie-toracică din Slovenia, pentru care s-au prelevat plămânii, o echipă de medici ortopezi de la Spitalul Colentina care au prelevat ţesuturi s-au alăturat echipei noastre de medici, în realizarea acestui transplant. Întreaga acţiune de prelevare a debutat la ora 13 şi s-a finalizat la ora 22.

S-au prelevat de la pacient:

  • Plămânii bilaterali
  • Ficatul
  • Rinichii bilaterali
  • Corneea bilaterală
  • Tendon bilateral

Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău acest transplant efectuat acestui pacient, este o mare realizare, un mare succes iar spitalul mulţumește familiei donatorului pentru acordul dat ca toate organele să fie transplantate. Această prelevare de organe reprezintă o premieră pentru judeţul Buzău, întrucât prelevarea plămânilor s-a putut face cu ajutorul Agenţiei de Transplant Eurotransplant.

Articolul precedentCrimă abominabilă, mascată de incendiu
Articolul următorUn nou cutremur, sâmbătă dimineața, în județul Buzău