Amendă usturătoare pentru un bărbat care transporta porci fără crotalii. Animalele au fost ucise prin injecție letală

Un bărbat din județul Brăila, care voia să introducă în Buzău doi porci fără crotalii sau documente de transport, s-a trezit cu ambele animale ucise și cu o amendă de 3000 de lei. Mașina în care transporta animalele a fost mai întâi decontaminată de către cei de la DSV, abia după aceea șoferul fiind lăsat să-și continue drumul.

Totul s-a întâmplat în contextul alertei de pestă porcină instituite în jumătatea estică a țării. Astfel, la punctul de control în trafic de la Vizireni, unde acționau un polițist și un medic veterinar, a fost identificat și oprit astăzi un transportator care se deplasa de la Brăila către o stână din Bisoca.

Bărbatul avea în mijlocul de transport 2 porci fără crotalii sau documente de transport. Deși a fost informat cu privire la interdicția de transport a animalelor în afara zonei aflată în carantină, transportatorul a insistat să-și continue drumul, dar nu i s-a permis. O echipă a DSVSA s-a deplasat urgent la fața locului și a efectuat eutanasierea celor 2 porci prin injecție letală.

Cadavrele animalelor au fost transportate la DSVSA Buzău, pentru incinerare.

Articolul precedentGALERIE FOTO Autoritățile, în alertă! Pești otrăviți pe un râu din Buzău
Articolul următorDoi motocicliști răniți în două accidente simultane