Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupașcu” al judeţului Buzău au gestionat, în perioada 14 – 17 aprilie, 90 de situații de urgență, dintre care 76 pentru acordarea asistenței medicale de urgență, două intervenții în urma producerii unor accidente rutiere, trei misiuni pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată, două misiuni de stingere a unor incendii izbucnite la locuințe sau anexe și alte cinci situații în care a fost nevoie de sprijinul pompierilor.

Totodată, pentru ca slujbele să se desfășoare în condiții de siguranță, echipaje operative din cadrul tuturor subunităților au efectuat misiuni de recunoaștere la lăcașurile de cult, iar în Noaptea de Înviere, pompierii au fost prezenți în biserici și mănăstiri unde s-a preconizat un aflux mare de persoane înzilele de sărbătoare. Din fericire, nu au fost înregistrate evenimente negative. În perioada de referință, specialiștii Inspecției de Prevenire au derulat misiuni de control și informare preventivă la 21 lăcașuri de cult din județ, în scopul identificării și înlăturării cauzelor potențiale de incendiu și a altor nereguli specifice.

Pe timpul minivacanței de Paște, pompierii buzoieni au intervenit preponderent pentru acordarea asistenței medicale, întregistrându-se în această perioadă 76 de solicitări, printre care acordarea primului ajutor și transportul de urgență la spital în cazul diferitelor afecțiuni, acordarea asistenței medicale de urgență în cazul accidentelor rutiere, asigurarea asistenței medicale la fața locului incendiilor pentru care a fost solicitat sprijinul salvatorilor dar și asigurarea diferitelor evenimentelor sportive sau religioase.

În schimb, pe locul doi ca număr de solicitări se află stingerea incendiilor, una dintre cele mai dificile misiuni fiind incendiul ce a izbucnit la o locuință, în noaptea de înviere. În acea noapte, în jurul orei două, pompierii au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins două corpuri de locuit și o anexă a unei familii din localitatea Vintilă Vodă. Imediat după anunțare, au fost dislocate către locul indicat două autospeciale de stingere, o autocisternă și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Punctului de Lucru Beceni și a Detașamentului de Pompieri Buzău. Ajunși la fața locului aceștia au efectuat recunoașterea și au limitat flăcările pentru a stopa propagarea la vecinătăți.

În ciuda efortului pompierilor de a salva o parte cât mai mare din proprietatea familiei, condițiile meteo, materialele combustibile au favorizat procesul de ardere iar flăcările s-au extins rapid, iar clădirile, cu o suprafață totală de aproximativ 400 mp, și bunurile familiei au fost afectate în proporție de peste 90%.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca fiind o defecțiune a centralei termice.

În perioada de referință, specialiștii Inspecției de Prevenire au derulat misiuni de control și informare preventivă la 21 lăcașuri de cult din județ, în scopul identificării și înlăturării cauzelor potențiale de incendiu și a altor nereguli specifice.

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBuzoian reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție
Articolul următorPatru buzoience au fost reţinute pentru 24 de ore după o bătaie pe terasa unui restaurant din Buzău